Příběh Mariky Gombitové je, dá se říci, veřejně známý. Má mnoho odstínů, ale pro mne nejvíc rezonuje a vystupuje do popředí její vnitřní síla spojená s velkým talentem. Zpočátku to bylo křehké zlatovlasé děvče s nádherným laserovým hlasem, později vynikající skladateka, která si dokázala sama napsat skvělé melodie, a dnes je to zralá osobnost, která neuvěřitelným způsobem překonala svůj zdravotní handicap a navzdory omezením působí na pódiu kouzelně jako velká popová osobnost.

Marika Gombitová a Kamil Peteraj (photo Martin Domok)

Marika je až neuvěřitelně skromná,  v soukromí nepůsobí vůbec jako tzv. hvězda. Ale čím víc se blíží k mikrofonu, tím víc tu osobnost začínáte cítit. S Marikou jsem spolupracoval prakticky od začátku její kariéry a vím, jak se vyvíjel její talent a schopnost zazářit.  Hned pro několik generací  se stala zpěvačkou jejich životů a její emocionálně lidské poselství přesahuje hranice běžného popu. Mohu říci, že si jí nesmírně vážím za to, jak tahle křehká žena překonala své vlastní Himaláje a naplnila svůj osud skutečně vrchovatou mírou. Koncert v pražské O2 Areně 30. ledna 2024 pro ni bude krásným finále její pěvecké kariéry.

Nakonec nesmím zapomenout na české publikum. Od začátků od něho získávala Marika ty nejúžasnější impulsy rezonance a důkazy, že v Čechách a na Moravě víc jako doma. Určitě mu v O2 Areně poděkuje a skutečně to bude z celého srdce.  Do O2 Areny se moc těším z jednoho velmi důležitého důvodu. Marika má schopnost vytvořit velký zážitek, něco skutečně jedinečného a nezapomenutelného. Mariko, já vím, ž to zvládneš!

O Marice Gombitové

Symbolem Maričiny nezdolné vůle se stalo její vystoupení na Bratislavské lyře půl roku po nehodě (1980), která jí upoutala na invalidní vozík. Mariku to ale nezlomilo! Jen měsíc před festivalem převezli Mariku z nemocničního lůžka do rehabilitačního ústavu v Kladrubech a hned po recitálu na Lyře se do Kladrub vrátila. Následovalo 25 aktivních let, během kterých nazpívala 134 písní (k 58 z nich si napsala sama hudbu), vydala 7 sólových alb a absolvovala víc než 150 koncertů a 114 televizních vystoupení. Návštěvníky koncertu čeká nevšední zážitek v podobě velkolepé scény, hvězdných hostů a legendárních hitů, kterými klenot československé populární scény dělá radost už celým generacím.

Vstupenky jsou ještě v prodeji v sítích TICKETMASTER a TICKETPORTAL.