Dovolená už nám pomalu ťuká na dveře. Někdo už jí má zamluvenou, někdo bude teprve hledat. Někdo pojede do zahraničí k moři, někdo třeba na Lipno. Co si však od dovolené slibujeme, proč se na ni tak těšíme?  Odpočinek, zážitky, relax a pohoda. To jsou důvody, proč na dovolenou jezdíme.

V současné době je dovolenou nové dimenze takzvaná ozdravná dovolená. Nabije vás, odpočinete si, bude plná gastronomických zážitků a ještě uděláte maximum pro vaše zdraví. Dovolená, kde si budete každý den užívat plnými doušky a přitom nemusíte mít strach, že se vrátíte s nějakým kilem navíc.

Úplnou novinkou je ajurvédská dovolená pro celou rodinu. Nabízí ji agentura KAUR TRIP,  jejíž majitelem je ajurvédský doktor Matias Kaur, který přišel s konceptem zdravé dovolené založené na pohybu, odpočinku a personifikované stravě. A jak taková dovolená vypadá?

„ Je to velmi jednoduché, pokud se rodina přihlásí a rozhodne se s námi jet na dovolenou, první co uděláme, je, že každému členovi rodiny uděláme diagnostiku, na jejíž základě pak  doporučíme potraviny, které jsou pro něj zdravé a naopak vyloučíme z jídelníčku potraviny, které mu nedělají dobře.  Přidáme adekvátní pohyb, masáže, meditace. Vše je samozřejmě dobrovolné. Nikdo nemusí mít strach, že bude muset na dovolené držet dietu. Naopak. Na základě diagnostiky s naším kuchařem připravíme doslova gastronomickou show, každému na míru. Tak, aby se každý cítil, fit, najedený, uspokojený a plný energie bez pocitu únavy či přejedení, což je na dovolené častým jevem. Pak přidáme přiměřený pohyb, nějaké cvičení nebo meditace. S námi jezdí lidé, kteří chtějí být zdraví, chtějí si osvojit zdravé návyky a přitom si užívat. Jen už pak vědí, jaksi užívat, ale zdravě. Takových rodin je díkybohu čím dál více.“ Vysvětluje, jak to vlastně na dovolené probíhá dr. Matias Kaur.

Pokud vás dovolená nové dimenze zaujala a chcete se o ní dozvědět více, klikněte sem.