Ve štěrboholské Fashion Arena Prague Outlet se během prodlouženého víkendu 19. – 21. dubna konal Charitativní bazar oblečení. Výtěžek z prodeje více jak tisíce kusů vytříděné módy, které pro tento účel věnovali zákazníci i obchody outletového centra, poputuje ve prospěch Nadačního fondu Veroniky Kašákové. Ta osobně prodej uplynulý víkend na Charitativním bazaru zahájila. Výtěžek ve výši 152 805 Kč a dodatečný dar 20 000 Kč od vedení outletového centra podpoří proces osamostatňování dětí z dětských domovů.

zleva Kateřina Kymlová a Tereza Konečná, Fashion Arena, patronka Veronika Kašáková, Martin Šemík, Surikata PR

Dobročinný bazar oblečení pořádalo pražské outletové centrum historicky již podruhé. Výtěžek z prvního ročníku, který se konal v roce 2021 a během nějž se vybralo necelých 73 000 Kč putoval na výcvik psů, kteří v rámci canisterapie pomáhají pacientům VFN Praha. Letos získané prostředky ve dvojnásobné výši podpoří Nadační fond Veroniky Kašákové, který doprovází mladé lidi z dětských domovů na cestě životem.

ilustrační záběr z Charitativního bazaru ve Fashion Arena Prague Outlet(1)

“Z nové spolupráce s Nadačním fondem Veroniky Kašákové a Oděvní bankou mám obrovskou radost. Naši zákazníci svou podporou ukázali, že o udržitelné projekty rozhodně mají zájem. Proto bychom chtěli Charitativní bazar realizovat od této chvíle již pravidelně, a to 2x ročně. Celkem jsme na prodej získali přes 2000 kusů oblečení, obuvi, doplňků a hraček v úžasném stavu a prodali jsme zhruba polovinu. Velký dík patří mému týmu, který se na organizaci podílel,” dodává na závěr Lenka Čapková, ředitelka outletového centra Fashion Arena Prague Outlet.

patronka Veronika Kašáková se synem Matyášem

Tím ale projekt a pomoc nekončí. Oblečení, které se v rámci bazaru neprodalo, si přesto cestu k potřebným najde. Po ukončení prodejů bude veškeré oblečení řádně zabaleno a odvezeno do Oděvní banky. Ta pomáhá všem osobám v nouzi, bez ohledu na to, z jaké skupiny pocházejí. Nejčastěji jde ale o samoživitele, osoby bez domova, seniory nebo například kompletní rodiny ve finanční tísni.

Na zdařilém průběhu akce se podílel také český internetový obchod s potravinami Rohlik.cz, který Charitativnímu bazaru bezplatně daroval 2 000 tašek z recyklovaného papíru.

Fashion Arena Fashion Outlet | Fashion Arena Prague Outlet (fashion-arena.cz)