Recepty
Mléko a mléčné výrobky do jídelníčku patří PDF Tisk Email
Úterý, 15 Únor 2022 12:35

mlekokavanova22

Potravinářská komora České republiky (PK ČR) spolu s Českou technologickou platformou pro potraviny (ČTPP) připravila tiskovou konferenci, na které představila svoji nejnovější publikaci s názvem Mléko a mléčné výrobky – rozdíly a souvislosti s výrobky rostlinnými. Publikaci připravil kolektiv autorů pod vedením doc. Horáčkové z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze (VŠCHT) a Ing. Kopáčka z Českomoravského mlékárenského svazu (ČMSM). Jako nezávislý odborník z lékařského prostředí publikaci pokřtil  doc. Kohout, přednosta interní kliniky 3. LFUK a FTN, a jak jinak než mlékem.

Aktualizováno Pondělí, 21 Únor 2022 07:55
Celý článek...
 
Vaření v komunitní kuchyni s šéfkuchařem Romanem Paulusem PDF Tisk Email
Čtvrtek, 10 Únor 2022 06:49

V úterý 8. 2. 2022 uspořádala společnost Lidl Česká republika ve spolupráci s Potravinovou bankou pro Prahu a středočeský kraj a tváří projektu Kuchyně Lidlu šéfkuchařem Romanem Paulusem kurz vaření pro klienty potravinové banky. Dle slov ředitelky banky paní Věry Doušové totiž příjemci potravinové pomoci neumí vařit z čerstvých surovin a často sahají po rychlých vysoce průmyslově zpracovaných potravinách.

Aktualizováno Čtvrtek, 10 Únor 2022 07:49
Celý článek...
 
Novoroční luštěnina plná energie aneb čočka trochu jinak PDF Tisk Email
Pátek, 31 Prosinec 2021 19:06
alt

Jíte čočku jen jednou do roka, abyste dodrželi novoroční tradici? Tak to děláte chybu. V chladných dnech jsou luštěniny, ke kterým čočka patří, ideální potravinou pro zahřátí. Dokáží zasytit, nezatíží rodinný rozpočet, jsou bohaté na bílkoviny a minerály, mají nízký glykemický index, díky čemuž jsou vhodné i pro diabetiky. Nabízejí mnoho výhod a navíc je jejich příprava jednoduchá.

Aktualizováno Neděle, 02 Leden 2022 16:45
Celý článek...
 
Uzená pečeně či klobásky z kýty. Vyznáte se ve vepřovém? PDF Tisk Email
Neděle, 12 Prosinec 2021 05:07
Medailonky z panenky nebo slavnostní vepřovou pečínku asi známe všichni. Víte ale, že zrovna pečeně je vhodná také na uzení nebo grilování? Každý kousek vepřového masa je jiný a vyžaduje jinou úpravu.
Aktualizováno Pondělí, 13 Prosinec 2021 06:51
Celý článek...
 
Listopad přivál klasické české recepty z kvalitních surovin PDF Tisk Email
Úterý, 16 Listopad 2021 10:58

alt

Dlouhé podzimní večery i temná rána moc na energii nepřidají. Málokomu se chce dělat něco jiného než ležet v posteli. Možná vás z ní ale vytáhnou naše voňavé recepty. Dá se říct, že jsme tentokrát vsadili na jistotu. Čeká na vás česká klasika, kterou jsme se pokusili vyšperkovat k dokonalosti. Když jsme pokrmy sami připravovali, sáhli jsme po těch nejkvalitnějších surovinách, z jejichž obalů to prozrazují i značky kvality Klasa, Regionální potravina, BIO aj.

Aktualizováno Středa, 17 Listopad 2021 11:18
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 4 z 65

Reklama

Banner