Recepty
Co jste možná nevěděli o kuřecím mase aneb mýty dnešní doby PDF Tisk Email
Pátek, 03 Červenec 2020 13:12

alt

Kuřecí se v České republice řadí mezi nejoblíbenější druhy mas. Není divu. Je chutné, rychle hotové a můžeme ho upravit na mnoho různých způsobů. Díky svým výborným nutričním hodnotám ho doporučují výživoví specialisté do redukčních diet a také k běžné konzumaci. I přes svou oblíbenost se jedná o potravinu, kterou mnoho lidí ze svého jídelníčku vynechává kvůli nepodloženým informacím. Následující článek uvede na pravou míru několik nejznámějších mýtů, která se ke kuřecímu masu vážou.

Aktualizováno Neděle, 05 Červenec 2020 13:19
Celý článek...
 
Velikonoční pečení a vaření s Mlékárnou Valašské Meziříčí PDF Tisk Email
Úterý, 17 Březen 2020 07:00

alt

Velikonoce patří k nejvýznamnější křesťanským svátkům u nás i ve světě a každoročně připadají na jiný termín. Velikonoční neděle se slaví první neděli po prvním jarním úplňku. V letošním roce připadá Velikonoční pondělí na 13. dubna. Původně byly Velikonoce pohanským svátkem jara. Před přibližně 3500 lety dali Židé tomuto svátku zcela nový význam svým svátkem Pesach – uchránění, ušetření, ten je oslavou vyvedení a osvobození židovského národa z egyptského otroctví. Před dvěma tisíci lety pak Velikonoce dostaly současný význam Kristovou smrtí a zmrtvýchvstáním.

Aktualizováno Úterý, 17 Březen 2020 10:34
Celý článek...
 
Období medvědího česneku je tu! PDF Tisk Email
Pondělí, 16 Březen 2020 08:45

alt

Obliba medvědího česneku v poslední době strmě stoupá. Aby také ne. Od dob, kdy tak trochu upadl do zapomnění, jsme opět zjistili, že skvěle nechutná jen medvědům. Pokud si netroufáme hledat ho ve volné přírodě a riskovat záměnu s konvalinkou, pak vsaďme na jistotu a sázejme jej na polostinná až stinná stanoviště na zahrádky nebo vyrazme přímo do supermarketu, kde se v poslední době také běžně nabízí jako špenát či zelené koření.

Aktualizováno Pondělí, 16 Březen 2020 12:52
Celý článek...
 
Prémiové ketchupy Spak Master s vysokým obsahem šťavnatých rajčat PDF Tisk Email
Pátek, 28 Únor 2020 14:30

alt

Značka Spak uvedla na český trh nové prémiové Master ketchupy s vysokým obsahem šťavnatých rajčat dozrálých na italském slunci. Na receptuře se přímo podílel majitel společnosti Hans Peter Spak. Kromě standardní varianty ketchupu je nyní v nabídce také Spak Master ketchup Jalapeno a Spak Master ketchup se sušenými rajčaty.
Aktualizováno Sobota, 07 Březen 2020 15:03
Celý článek...
 
Olej do české kuchyně neodmyslitelně patří. Podle čeho ale vybírat správný olej? PDF Tisk Email
Středa, 05 Únor 2020 06:51

alt

Představit si českou kuchyni bez oleje je prakticky nemožné. Smažíme s ním, fritujeme, nakládáme, marinujeme, ochucujeme saláty. Oleje jsou součástí studené i teplé kuchyně. Jak na tom ale jsou oleje z hlediska výživy a jsou oleje pro naše tělo prospěšné?

Aktualizováno Středa, 05 Únor 2020 08:42
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 1 z 49

Reklama

Banner