Gastronomie & Restaurace
Desatero jak vybírat kuřecí maso PDF Tisk Email
Neděle, 05 Červenec 2020 12:39

alt

Jak poznám, že je maso kvalitní a čerstvé?  Mohou mi o produktu něco napovědět vnější faktory v podobě balení či skladování?  V našem desateru je shrnuto to nejdůležitější, na co si při koupi kuřecího masa dát pozor.

Aktualizováno Neděle, 05 Červenec 2020 12:47
Celý článek...
 
Za jídlo v „závodce“ zaplatí třetina lidí do 30 Kč, 70 procent lidí je navíc spokojeno s kvalitou obědů v kantýnách PDF Tisk Email
Neděle, 05 Červenec 2020 10:29

alt

Jíst v závodní jídelně či kantýně se opravdu vyplatí. Více než třetina strávníků zde totiž za oběd zaplatí pod 30 korun. Do padesátikoruny potom celé obědové menu vyjde plných osmaamapadesát procent tuzemských zaměstnanců. Útraty v závodních jídelnách jsou tak podstatně nižší, než kolik platí lidé v běžných restauracích, kde se pohybují kolem 130 korun.

Aktualizováno Pondělí, 06 Červenec 2020 14:32
Celý článek...
 
Co jste možná nevěděli o kuřecím mase aneb mýty dnešní doby PDF Tisk Email
Pátek, 03 Červenec 2020 13:12

alt

Kuřecí se v České republice řadí mezi nejoblíbenější druhy mas. Není divu. Je chutné, rychle hotové a můžeme ho upravit na mnoho různých způsobů. Díky svým výborným nutričním hodnotám ho doporučují výživoví specialisté do redukčních diet a také k běžné konzumaci. I přes svou oblíbenost se jedná o potravinu, kterou mnoho lidí ze svého jídelníčku vynechává kvůli nepodloženým informacím. Následující článek uvede na pravou míru několik nejznámějších mýtů, která se ke kuřecímu masu vážou.

Aktualizováno Neděle, 05 Červenec 2020 13:19
Celý článek...
 
Sezóna raných brambor začala! PDF Tisk Email
Pondělí, 29 Červen 2020 21:35

Ryby, brambory a rajčata, české suroviny pro skvělý lehký letní oběd. Navíc chutný a plný vitaminů

Se začátkem června začala i sklizeň domácích raných brambor. Lidé si tak mohou po několik měsíců kupovat rané brambory z české produkce, které vynikají svojí chutí. Z pohledu bramborářů patřila uplynulá sezóna k těm úspěšnějším. Dosavadní trend však ukazuje, že spotřeba brambor ve slupce klesá, nahrazují ji výrobky a různé polotovary. Českým bramborám výrazně pomůže program jakosti Q CZ a nemalé investice.

Aktualizováno Pondělí, 06 Červenec 2020 21:12
Celý článek...
 
Ryba je perfektní surovina na léto. Víte, jak na ni? PDF Tisk Email
Pondělí, 22 Červen 2020 20:27

alt

Dříve lidi jedli vše, co vypěstovali nebo ulovili. Jednou z nejdůležitějších potravin byla právě ryba. Výzkumy potvrzují, že všichni, kteří je pravidelně konzumují, vykazují lepší zdravotní stav než ti, kteří se jim vyhýbají. Češi bohužel patří spíše do té druhé skupiny. Nesníme ani čtvrtinu evropského ročního průměru. Přitom kvalita našich ryb je opravdu vysoká.

Aktualizováno Čtvrtek, 25 Červen 2020 05:20
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 1 z 135

Reklama

Banner