Gastronomie & Restaurace
Jogurt slaví 100 let! Lidé si nejvíce oblíbili jahodový PDF Tisk Email
Neděle, 15 Září 2019 09:04

alt

Přestože můžeme dohledat původ jogurtu až zhruba do 3 000 let př. n. l., jeho průmyslová výroba začala teprve před 100 lety v Barceloně. Díky svým příznivým účinkům na zdraví se zpočátku prodával v lékárnách coby lék. V roce 1933 byl v pražské Radlické mlékárně poprvé vyroben a také patentován jogurt s ovocnou složkou. Spotřebitelé preferují jahodou příchuť.

Aktualizováno Neděle, 15 Září 2019 09:14
Celý článek...
 
Dny českého piva oslavují tradici a poctivé řemeslo PDF Tisk Email
Sobota, 14 Září 2019 11:12

alt

Již posedmé oslaví čeští pivovarníci a milovníci piva svátek zlatavého moku. Dny českého piva proběhnou tradičně poslední zářijový týden za účasti desítek pivovarů a tisíců dobrých hospod. Napříč Českou republikou nabídnou bohatý program a hlavně výborné české pivo. Ani letos nebudou chybět svatováclavské speciály uvařené pivovary speciálně pro tuto příležitost.  Akce potrvá od 24. září do 30. září a jejím mediálním partnerem je Rádio Impuls. 

Aktualizováno Neděle, 15 Září 2019 11:36
Celý článek...
 
Příběh Danone a zrodu moderní výroby jogurtů PDF Tisk Email
Čtvrtek, 12 Září 2019 18:26

alt

 

Historie společnosti Danone, jejíž stoleté výročí si v roce 2019 připomínáme, je příběhem rodinného byznysu, příběhem vizionářů a neúnavných průkopníků, kteří několikrát začínali od nuly. Je to příběh lékaře, který stál u zrodu největšího světového výrobce jogurtů, příběh oboustranně prospěšného spojení byznysu a vědeckého výzkumu. Můžeme v tom vidět i příběh produktových inovací, neustálé modernizace výroby a distribuce i zdokonalení marketingového působení.

Aktualizováno Neděle, 15 Září 2019 09:13
Celý článek...
 
Večeře v Oblacích je v Praze nejkrásnější! Hned tři víkendy v září PDF Tisk Email
Čtvrtek, 29 Srpen 2019 16:19

-108

Romantika nejen při západu slunce, parádní gastronomie a trocha adrenalinu. Takové jsou tři nezbytné pilíře stále oblíbenější atrakce, pro kterou se již vžil název Večeře v oblacích, nebo také Dinner in the Sky. A protože k dokonalosti nezapomenutelného hodování až padesát metrů nad zemí je třeba nádherné kulisy, není divu, že právě v Praze je tato akce tak mimořádně úspěšná.
Aktualizováno Pátek, 30 Srpen 2019 21:35
Celý článek...
 
Soutěž Česká chuťovka vstupuje do druhé dekády PDF Tisk Email
Středa, 28 Srpen 2019 21:32

alt

Problematika stravování – vhodnosti, složení, kvality a množství potravin, jež denně konzumujeme – je předmětem veřejné diskuse trvale. Přispívá k tomu m.j. i horké téma, zejména pro země východní Evropy – existence dvojí kvality potravinářského zboží stejné značky a obalu ve východní a západní polovině EU. Tato diskuse nezůstala bez odezvy.

Aktualizováno Pátek, 30 Srpen 2019 21:48
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 1 z 128

Reklama

Banner