V pražském obchodním domě Máj v pondělí 27. ledna otevírá svou první pobočku na tuzemském trhu německý koncept zdravého stravování Dean&david. Další restaurace budou následovat ještě letos.

Na prostoru 115 m2 nabídne Dean&david v Máji například různé druhy wrapů, flatbreadů, sendvičů, bowls, kari pokrmů nebo sezónní polévky. Na výběr budou i smoothies, za studena lisované džusy či káva od lokální značky Nordbeans.

V nabídce Dean&david jsou sendviče, flatbready, wrapy a další, foto: MediaGuru.

V samém srdci Prahy se dnes otevírá první pobočka německého healthy conceptu dean&david. Na adrese Národní 63/26, v přízemí ikonického obchodního domu Máj, vznikl prostor, který není jen o jídle – je o propojení lidí, jejich hodnot a zážitků.„Věříme, že jídlo spojuje,“ říká Jan Hejda, CEO Dean&david Czech Republic, „Proto jsme vytvořili místo, kde se může každý cítit vítán,“ doplňuje. Jídlo je v Dean&david z přírodních surovin, bez použití umělých přísad a dochucovadel. Klíčovou roli hraje pro koncept také udržitelnost – od opakovaně použitelných obalů, přes biologicky rozložitelné misky po recyklované tašky.

Česká pobočka se svým designem liší od německých. Autorem jejího interiéru je designér Vitalij Borisov a pro nové či rekonstruované pobočky jej přebere i mateřský trh. Klade důraz na dřevo, nerezové materiály, světlé barvy i komunitní stoly. Součástí restaurace jsou i samoobslužné kiosky, objednávat však půjde i klasicky u pultu.

Součástí vybavení jsou i samoobslužné kiosky, možné je však objednávat i u pultu, foto: MediaGuru.

Za českou franšízou stojí Andrej Zajcev, zakladatel Spojujeme, jež zastřešuje spřátelené projekty z oblasti gastronomie, zábavy nebo eventových akcí, například Spojka Karlín, Foyer Café, Fantův sál, Dark Kitchen nebo Endorfin. „Dean&david pro mě vždy znamenal víc než jen výborné jídlo. Je to koncept, který komunikuje s lidmi otevřeně a bez přetvářek. Jsem hrdý, že můžeme tuto jedinečnou značku přinést i českým zákazníkům. A tím to nekončí – v blízké budoucnosti plánujeme rozšíření o další pobočky,“ dodává Zajcev s tím, že ještě letos chce otevřít minimálně čtyři další pobočky, například v Pardubicích, Brně nebo Hradci Králové.

Koncept Dean&david založil v roce 2007 David Baumgartner v Mnichově. Dnes má více než 180 poboček v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Lucembursku a Kataru. 

dean&david přináší do České republiky svou vizi moderní gastronomie: kvalitní, poctivé a jednoduché jídlo, které je nejen rychlé, ale také nekompromisně chutné. Je to místo, kde se každý může cítit dobře – setkat se s přáteli, dát si skvělou kávu nebo třeba jen rychlý snack do ruky.

Menu s mezinárodním kontextem

Bowls s quinoou, superpotravinami a precizně vyladěnými chutěmi, teplé, ručně připravené wrapy s bohatou náplní, flatbready a sendviče připravované tak, aby vás provázely celým dnem – to jsou hlavní taháky nabídky dean&david. Na své si přijdou i milovníci kari pokrmů, které čerpají inspiraci z thajské a indické kuchyně, nebo fanoušci sezónních polévek. V dean&david nezapomínají ani na ty, kdo si chtějí pochutnat na něčem sladkém či osvěžujícím. Přírodní smoothies a za studena lisované džusy dokonale doplňuje kvalitní káva od lokální značky Nordbeans, která je synonymem dokonalého startu dne.

Prostor, kde se setkává komunita

Pražský dean&david není jen o jídle, je o lidech, komunitě a pohodové atmosféře. „Věříme, že jídlo spojuje,“ říká Jan Hejda, CEO dean&david Czech Republic. „Proto jsme vytvořili místo, kde se může každý cítit vítán,“ doplňuje ke konceptu Jan Hejda.

Autenticita a udržitelnost v každém detailu

Každé jídlo v dean&david je připravováno pouze z pečlivě vybraných přírodních surovin, bez použití jakýchkoliv umělých přísad či dochucovadel. Klíčovou roli zde hraje také udržitelnost – od opakovaně použitelných obalů až po biologicky rozložitelné misky či recyklované tašky.

O společnosti dean&david

CHANGE FOR BETTER. S touto vizí založil David Baumgartner v roce 2007 v Mnichově společnost dean&david, která si rychle získala přízeň zákazníků po celém světě. Dnes tato značka spojuje milovníky moderního jídla ve více než 180 pobočkách v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Lucembursku, Kataru a nyní i v České republice.

Za českou franšízou stojí Andrej Zajcev, zakladatel Spojujeme, které zastřešuje spřátelené projekty z oblasti gastronomie, zábavy nebo eventových akcí. „dean&david pro mě vždy znamenal víc než jen výborné jídlo. Je to koncept, který komunikuje s lidmi otevřeně a bez přetvářek. Jsem hrdý, že můžeme tuto jedinečnou značku přinést i českým zákazníkům. A tím to nekončí – v blízké budoucnosti plánujeme rozšíření o další pobočky,“ doplňuje Andrej Zajcev.

Otevírací doba

pondělí – neděle: 7:00 – 23:00

Více na:

www.deananddavid.cz

www.instagram.com/deananddavid.czechrepublic

www.facebook.com/deananddavid.CzechRepublic