Luxusní módní kousky z druhé ruky, designerské workshopy, tematické soutěže, výměnné obchody, tzv. swap party a spousta dalších zajímavých akcí čeká na zákazníky Westfield Chodov v první polovině května. To vše s jedním společným jmenovatelem – udržitelná móda.

Rádi bychom všem našim zákazníkům dokázali, že udržitelná móda už dávno nejsou pouze recyklovaná trika. V současné době je možné pořídit si pestrou škálu atraktivních moderních kousků do šatníku a zůstat přitom v souladu s myšlenkou udržitelnosti. Přijďte se přesvědčit na náš unikátní Good Festival,“ uvedla Kateřina Kleslová, marketingová manažerka obchodního centra Westfield Chodov. 

Akce se koná napříč všemi obchodními centry Westfield v Evropě. Cílem je ukázat a představit návštěvníkům projekty, značky a luxusní secondhandy, které v obchodním centru běžně nenajdou, a také inspirovat k zodpovědnějšímu nakupování.

Workshopy i vesmírný zážitek

Na programu se objeví designerské workshopy, které se budou soustředit na udržitelnou módu. „Odborníci ukáží návštěvníkům, že takzvaná pomalá móda je všechno, ale rozhodně ne nudná a nevkusná. Poradí, jak změnit nákupní návyky nebo si sestavit šatník z udržitelných produktů. Bude možné si prohlédnout i výrobky od českých začínajících i renomovaných designerů a objevit, jak vzniká udržitelné oblečení z lokálních, ekologických či recyklovaných materiálů,“ uvádí Kateřina Kleslová.

Výstava českých začínajících návrhářů představí udržitelnou módu od Aleše Hnátka, Johany Skálové, značky AFKA Venduly Niklové a On the boat Jany Hořejší. Pro ty, kteří chtějí ušetřit nebo poslat dál kousky, které jim již jen leží ve skříni, je swap party přesně to pravé. Tzv. swapování se ve Westfield Chodov neobejde bez hudebního doprovodu SaxoFrancis a stylisty, který bude návštěvníkům radit přímo během nákupu.

 „Pro návštěvníky máme nachystané také extra služby, jako například ošetření kožených doplňků, které prodlouží jejich životnost,“ dodává Kleslová. Návštěvníci si budou moci mimo jiné nechat vyčistit své tenisky od Samuela Kučery, který je známým odborníkem na čištění obuvi pro osobnosti na Slovensku.

Hlavním hostem slavnostního zahájení festivalu bude Ilan Eshkeri, britský skladatel filmové hudby, který zde představí svůj nejnovější filmový projekt Space Station Earth. Diváci tak budou mít exkluzivní šanci podívat se na planetu Zemi očima astronauta, připomenout si, jak je náš domov důležitý a že i o Zemi je potřeba se starat a pečovat. Jako bonus si budou moct vychutnat hudbu jednoho z nejrozmanitějších a nejinovativnějších britských skladatelů současnosti. Film oslavující planetu Zemi bude mít slavnostní premiéru v Cinema City 2. května a návštěvníkům se představí pouze ve dvou reprízách.

Good Festival v obchodním centru Westfield Chodov bude probíhat od 3. do 15. května 2024.

Co je to vlastně udržitelná móda?

Principem módy, které se také říká slow fashion neboli pomalá móda, je minimalizace odpadu, recyklace, využívání ekologicky nezávadných materiálů a omezení uhlíkové stopy. „Místo toho, abychom oblečení vyhodili, použijeme jej na další výrobu, prodáme do secondhandu nebo směníme za něco jiného,“ vysvětluje slow fashion influencerka Kamila Vodochodská a láká návštěvníky: „Toužíte po značkové módě, ale chcete ušetřit přírodu? V luxusních secondhandech na Good Festivalu si rozhodně vyberete! A pokud vám skříň přetéká, ale peněženka naopak zeje prázdnotou, přidejte se na swap party.“

Swap, fungující na principu směnného obchodu, je výborná cesta, jak se zbavit přebytečných věcí a pořídit jiné. K tomu čeká na návštěvníky Good Festivalu také možnost přinést starou džínovinu do sběru k dalšímu použití a dostat zajímavou odměnu.

Mediálním partnerem Good Festivalu je časopis Vogue. Festival se koná za podpory značek ECCO, Garnier a C&A.

ECCO je ideální značkou pro všechny, kteří se zajímají nejen o styl, ale také hodnoty a udržitelnost jim nejsou cizí. Díky nově využívané technologii DriTan™ snižuje ECCO množství vody potřebné pro činění kůží a ročně tak ušetří až 25 milionů litrů vody. Kvalita kůže zůstává stejná, a vy si tak můžete užít koženou, ale udržitelnější obuv po dlouhou dobu.

Do programu Good Festival se zapojí i značka C&A. Ta nabízí kvalitní, cenově dostupné a stylové oblečení, které je vyráběno udržitelnějším způsobem. Během Good Festivalu C&A představí džíny vyrobené v Německu, certifikovaná udržitelná trička pro každý den i dětské body ze 100% biobavlny.

Nebude chybět ani kosmetická značka Garnier, která je odborníkem na pokožku a vlasy. Cílem každého produktu s průlomovým složením z přírodních a odvozených přísad je zdravá krása, která nás spojuje s přírodou. Značka je skvělou volbou pro všechny, kteří se zajímají o ekologickou a udržitelnou krásu a zároveň chtějí přispět k ochraně životního prostředí.