Reality show jsou dnes v módě. Televize chrlí jednu za druhou, diváci je milují, ale aby se objevily i na divadle, to je novinka! Jednu takovou nyní nabízí Strašnické divadlo. Hořká situační komedie Sladké plody reality láká na výměnu partnerů, která může dopadnout nečekaně. A jak ukázala premiéra, nabízí skvělou zábavu, vtipné momenty a perfektní herecké výkony!

Hra rakouského dramatika Stefana Vögela vznikla už před dvaceti lety, u nás se ale nikdy nehrála. „Divili jsme se proč, protože nabízí opravdu zajímavé a vtipné momenty, byť to není úplná »řachanda«. Otvírá téma mezilidských a zamotaných vztahů mezi ostatními, částečně i téma nevěry, nedůvěry a shnilosti ve vztazích,“ říká režisér Patrik Ulrich, který je známý hlavně jako televizní a filmový režisér a jde o jeho divadelní debut. Zároveň je autorem hudby. Autorkou povedené a funkční scény je pak osvědčená scénografka Elen Krejčí.

Sladké plody reality

Čtyři postavy, dva páry. Žijí spolu už nějakou dobu a nikomu z nich to neklape. „Hraju květinářku Sáru, která už nějakou dobu bydlí s Georgem a společně přichází na návštěvu k přátelům, kde se stane zásadní věc. Dojde k  radikální záměně. Jde o vztahovou komedii, takže můžu říct, že jde o výměnu partnerů,“ vysvětluje Monika Zoubková. Jejího partnera hraje Michal Slaný v alternaci s Miroslavem Novotným. Je to extrovertní herec, až trošku šílený, vžívá se do všech svých rolí a ty hraje stoprocentně i v situacích, jako jsou v této komedii. Na večeři s kamarády přijde oblečený do rytířského a cítí se být rytířem Tvrdohlavem z Lesoluk. K tomu mluví krásnou středověkou mluvou, což přináší nejednu komickou situaci,“ vysvětluje Michal Slaný.

Druhý pár ztvárňují Jaromír Nosek a Kristýna Kudrnáčová. „Moje postava se jmenuje Michael a je to účetní, který žije pragmatický život, zatímco jeho žena by chtěla něco spíše veselejšího. Mají kamarády, kteří to mají zase obráceně – žena je pragmatická a muž volnomyšlenkář,“ vysvětluje herec, který si sám televizní reality show vyzkoušel, byl k vidění v VIP dílu Výměny manželek. „Do žádné další televizní reality show už bych nešel,“ má jasno herec. „Ve hře se jmenuju Klaudie, jsem pětačtyřicetiletá knihovnice, která žije se svým partnerem už osm let a není úplně spokojená. I když ho má ráda, on je takový úředníček, při zdi, materialista, zatímco ona by chtěla něco »úletovějšího«, někoho, s kým bude větší sranda,“ popisuje svou roli Kristýna Kudrnáčová, která mu hraje partnerku.

Sladké plody reality

Premiéra dle reakcí publika dopadla výborně, diváci se bavili a herce nechtěli pustit z pódia. „Dopadlo to skvěle, jsem nadmíru spokojená. Je to komedie o lásce a jejích podobách a všem doporučuji vidět, jak tento experiment výměny partnerů dopadne,“ říká Ála Šebková, majitelka a ředitelka společnosti Divadlo ADVERTE, která ji na jevišti Strašnického divadla uvádí. Úspěch slavila i chrudimská premiéra v Divadle Karla Pippicha, která následovala o tři dny později. Další pražské reprízy se v této sezoně chystají na neděli 12. května a pondělí 3. června 2024. Hra bude k vidění bude i na zájezdech.

Zdroj a foto: www.strasnicke-divadlo.cz