Před několika dny, 4. dubna, se v Praze konal křest knihy, psychologického thrilleru, z nakladatelství Pragoline – Jindřich Kraus, Fakulta strachu. Salonek luxusních lázní Fénix Praha praskal ve švech. Aby také ne! Spousta novinářů a významných osobností si nemohla nechat ujít vzácné hosty, herečku Simonu Praskovou, Felixe Slováčka, Petra Pečeného alias Doctor P.P. a ředitelku lázní Fénix Martu Šubu, kteří pokřtili knižní novinku.

Šampaňské totiž teklo proudem a hosté se skvěle bavili. Možná proto, že „nebouchalo“ jen tak ledajaké víno, ale francouzské šampaňské exkluzivní značky od Petra Pečeného a Tomáše “Magora” Doležala (PMP Exclusive, s.r.o.). Hosté si chuť šampaňského velmi pochvalovali. Ovšem, neteklo proudem jen šampaňské, ale rovněž česká TREBITSCH whisky a nechybělo ani Dobré vínko pánů Ivo Hanuska  a Ladislava Milforta. Podávaly se například řízečky, kanapky, butikové dortíky.

Fakulta strachu

Každopádně knižní novinka Fakulta strachu, kterou vydalo nakladatelství Pragoline – Jindřich Kraus, bude mít jistě obrovský úspěch, tolik šampaňského snad nikdy v historii na publikaci nepadlo. Na druhou stranu si to tento psychologický thriller mladé a talentované autorky Cate Contessy zaslouží, protože autorka vycházela ze skutečných událostí, které se na fakultě odehrávaly v nedávném čase. Nutno dodat, že obálku knize navrhla a namalovala patnáctiletá neméně talentovaná Sandra Klaudie Krausová a o ilustrace se postarala výtvarnice Alexandra Hejlová.

Akce to byla velkolepá. Knihu přišla pokřtít herečka Simona Prasková, Felix Slováček, který přiletěl o den dříve ze Španělska, aby se tohoto křtu mohl zúčastnit, Petr Pečený a ředitelka lázní Marta Šuba, která knihu podpořila a Lázně Fénix se staly hrdým partnerem knihy. To vše za účasti nakladatele a hudebníka Jindřicha Krause a výtvarnice Alexandry Hejlové v čele s autorkou knihy Cate Contessou.

Které další tváře se na křtu objevily? Například legendární zpěvák Milan Drobný, zpěvák a producent Martin France, scénárista filmů Kájínek, Jan Žižka nebo divadelní hry Sni dál, Marek Dobeš, herečka Jana Vaculíková, herec Tomáš Racek a mnoho dalších vzácných hostů.

O knize:

Psychologický thriller z akademického prostředí reflektující problematiku sexuálního obtěžování na vysokých školách. Kniha si klade složité etické otázky týkající se zejména moci a jejího zneužívání. Příběh je volně inspirován kauzami sexuálního obtěžování vysokoškolských studentek, které proběhly v nedávné době médii a otřásly veřejností. Fakulta strachu se snaží čtenářům přiblížit motivaci pachatelů i situaci obětí a poskytnout hlubší vhled do dané problematiky, kdy nic není černobílé, ani tak, jak se může na první pohled zdát.

Kniha je k dostání u všech knihkupců, rovněž přímo v nakladatelství Pragoline – Jindřich Kraus www.jindrichkraus.cz 

Zdroj foto: Petr Brodecký a Nakladatelství Pragoline – Jindřich Kraus